Noter fra vejlederobservation Informatik

Onsdag 3/1

Tirsdag 9/1

Forløb: Brugertracking på nettet

Følg link til cct her

Læreren har ikke en computer med selv, men låner lige en af eleverne.

Eleverne har nu vendt de indledende begreber, set videoer fra Khan academy samt undersøgt verdenskortet over undersøiske forbindelser. Opgaver fra veerdenskortet gennemgås i plenum.

Der er fokus på at få eleverne til at forstå noget om hvordan computeren indgår i et netværk. Ved at følge ip-adresser fra start til slutpunkt, kan man visualisere hvordan informationer farer rundt i hele verden – og dermed begynde at forstå hvordan datadrevet kommunikation og overvågning er muligt.

Man må sige det er et svært emne. Eleverne er engagerede, men der er et lille spørgsmålstegn i mit hovede ang. hvor meget de får med sig videre. hvis de eksempelvis kan bruge redskabet i en eksamenssituation, er det rigtig fint.

 

 

Leave a comment