Objekter

Hvad er et objekt?

Det næste vigtige fænomen du skal kende til, er objekter. Et objekt er en skabelon for hvordan noget kunne se ud. Lad os forestille os, at vi ville programmere en motorvej med biler der kommer kørende. Vi kunne selvfølgelig sætte os til at tegne hver enkelt bil, give den en hastighed og flytte den hen over skærmen – men det ville være megabesværligt. I stedet kan vi lave et objekt – i princippet en samling variable og metoder – som vi gemmer som et objekt. Og så behøver vi bare instantiere nye bilobjekter, for at fylde motorvejen. Lyder det mærkeligt? Læs videre..

Man opretter objekter ved at skrive en variabel som en funktion:

function circle() {
 this.x = 0;
 this.y = 200; 
 this.diameter = 50;

 this.display = function(){
    ellipse(this.x, this.y, this.diameter, this.diameter);
 }
};


Hent koderne her

Leave a comment